Ilman's FotoPage

By: Babah and Mama

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 21-Jan-2008 05:22 Email | Share | | Bookmark
amalan ber 'pukong'

 
 
 
View all 6 photos...
ini adalah amalan lama untuk menidurkan anak - anak kecil yg diamalkan oleh orang banjar...
jgn kata lak, kami ni nak dera anak @ jerut leher dia...gaya 'pukong' ada seninya..sy sendiri tak belajar dan tak tau camna nak buatnya kepada anak/generasi depan...
saya sedari kecik dah di asuh utk dipukong,maka turunlah kepada ilman..dulu,masa ilman dalam hari,berpantang di kampong, husband tak yakin gak nak bagi mak pukongkan Ilman..risau..but,now,dia dah biasa..dah tak heran lagi...
sapa2 yg ada info pasal berpukong..blehlah share bersama...


Wednesday, 2-Jan-2008 05:23 Email | Share | | Bookmark
HAPPY NEW YEAR - WELCOME 2008

 
muka takut
 
View all 12 photos...
inilah antara gambar yg sempat kami snap dengan camera hp babah sempena tahun baru 2008...kami menaiki gondola eye on msia yg menjadi sebutan masyarakat umum sekitar tahun ini.wp kedudukannya hanya menghadap rumah kami, baru kali ini di penghujung tahun kami dapat pergi melihatnya sendiri.
mula2 berbaris,ilman nampak xcited..tapi bila dah naik,mama..takut jatuh..ilman nak balik...kami pun risau takut dia nangis,meronta nak turun...kan naya..alhamdulilah.
setelah dipujuk dgn kata2 manis serta godaan dari passenger lain, ilman dapat juga menghabiskan beberapa pusingan di atas...dia tak tau,dlm hati mama n babah..gayat..gerun..kecut perut..semua jadi satu...
moga tahun 2008 dan seterusnya memberi pengertian yg berkesan dalam kehidupan kita semua..ameeen!!!!


Sunday, 23-Dec-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
KENDURI KAHWIN WAK JUA & WAK SHIDI

hiaryk...otomen mengganaz!!
dibawah pohon asmara
say cheese...
View all 10 photos...
wp entry ni utk majlis perkahwinan kakak babah yg sulung, gambar pengantinnya tidak dapat ditunjukkan kerana babah kna kerja kat luo utk bantu org2 kampung kendalikan kenduri.semua ni pakai hp..
utk wak jua n wak shidi,moga bahagia selalu dan cepatla bagi ilman sepupu....


Wednesday, 12-Dec-2007 07:08 Email | Share | | Bookmark
Aksi di McDonalds & Di rumah

hem..sedapnya
pakai baju melayu???
peace (Ilman's version)
View all 8 photos...
Nilah rupa anak kami yang baru pandai nak buat lambang "peace" (wp salah gaya dia tu)
ntah manalah dia belajar..kami mula2 ingat dia nak mengira...
tp selalu dia kira 2,4,7 jer...nomot 3 nya ilang ntah ke mana


Friday, 7-Dec-2007 11:12 Email | Share | | Bookmark
Fire to our balcony.. ( gosh..alhamdulillah takde org kat umah)

 
 
 
View all 13 photos...
semalam mama dapat call dr maintainence tanya ada org kat umah ke tak..hati mama berdetup..ni musti kes broken/rampok..dia minta balik segera sebab ada org komplen balkoni umah kami penuh dgn asap.
hari hujan,mama berlari dan seakan nak terbang..hujan dah la lebat, jalan pulak jammed.Ya Allah...rase cam tak boleh pikir apa yg telah dan bakal berlaku.sesampai di umah, dah ramai tunggu..bukak pintu,carik benda bau hangit takde jumpa...
sekali,guard tu nampak asap..tgk2,balkoni tu..subhanaallah,takde rupa dah.tiles habis terjongket2..syiling atas itam, awning habis,kaca sliding door pecah,baju2 kerja dan harian kami dah tak rupa baju,baldi cair, penyangkut kain hangit,kasut terbako ( tinggai sebelah) but, syukur..api tak masuk ke dalam.
dr hasil siasatan polis, AJK penduduk,mtnce dll..maybe berpunca dr puntung rokok org atas..takpa..takpa...doa org terinaya ni makbul kan?


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net